Ajankohtaista

14.5.2018

Tänä vuonna on ehditty juhlia jo kahden kirjoittamani kirjan julkkareita! Ensin kansainvälisenä naistenpäivänä Helsingin Yrittäjänaisten tarinoita vahvoista naisista ja Eurooppa-päivänä julkaistiin Hella Lighting Oy:n tilaama kirja, jossa tehtaan työntekijät kertovat urastaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan, kun tehdas tänä vuonna ajetaan alas. Surullisesta aiheesta huolimatta kirjan henki on myönteinen ja tulevaisuudenuskoinen!

Näillä näkymin tänä vuonna valmistuu vielä ainakin kaksi kirjaa: Turun Seudun Autoalan Liikkeiden Yhdistyksen tarinat vuodesta 1935 lähtien sekä Saariston ystävän kirja, jonka tilaaja on Pidä Saaristo Siistinä ry.

8.12.2017

Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivänä myyntiin tulivat kirjoittamani ja Mikko Rantasen ohjaaman Sibelius-näytelmän liput. Ensi-ilta on vuoden 2018 marraskuussa, 20.11.2018. Sibelius-museon näyttämöllä nähdään uusi näkökulma säveltäjän työhön, kun taiteilijan elämää tarkastelee Sibeliuksen pitkäaikainen ystävä ja kollega, italialainen säveltäjä Ferruccio Busoni. Lippukauppaan pääset tästä.

26.10.2017 SAARISTO-NAANTALIN LUONTO-OPAS ILMESTYY

Saaristo-Naantalin luonto-opas ilmestyy isänpäiväksi! Kirjassa on tarinoita Naantalin saaristoalueen vähemmän tunnetuista luontokohteista, joissa voi liikkua pääosin ilmaiseksi ja omatoimisesti. Paljon hienoja luontokuvia ja mukavia tarinoita luontoretkiltä. Kirjan tekijät ovat Reima Orvasto ja Anne Pentti. Kirjan hinta on 15 euroa ja se on tilattavissa Fandonian verkkokirjakaupasta. Kirjakauppaan pääset tästä.

24.9.2017 TOSITARINOITA MERELTÄ JA PINNAN ALTA

Turun kirjamessuilla perjantaina 6.10 julkistetaan Fandonia Oy:n kustantama ja sukeltajakonkari Jouko Moisalan kirjoittama ”S/S Park Victoryn tarina”. Se on tosikertomus hirvittävästä haaksirikosta, joka tapahtui jouluyönä vuonna 1947. Moisala vie lukijan seuraamaan amerikkalaista laivanrakennusta ja sieltä pimeään lumimyrskyiseen yöhön, jossa merimiehet taistelevat hengestään. Kirjan kolmannessa osassa sukelletaan Park Victoryn hylylle Utön saaren edustalla. Kirja on myytävänä ja sen hinta on 35 euroa. Fandonian verkkokirjakauppaan pääset tästä

22.2.2016 HYVÄ KIRJAVUOSI 2015 JA  VIELÄ PAREMPI VUOSI 2016

Vuoden 2015 aikana Fandonia Oy julkaisi neljä kirjaa! Kolme tarinallista historiikkia, jotka löydät välilehdeltä ”valmiit kirjat”. Neljäs kirja oli runokirja, jonka tuotto menee vesistöjemme suojeluun. Hyväntekeväisystavoite tuli täyteen viikossa. Kiitos kaikille kirjan ostaneille, vesistömme kiittävät!

16.2.2015 OVATKO YRITYKSEN RISKIT HALLINNASSA?

Tästä linkistä voit tilata teoksen Yrityksen riskienhallinta. Se on hyvä käsikirja tai perusoppikirja käytännön riskienhallinnasta. Olin mukana teoksen kirjoittajaryhmässä.

https://www.finva.fi/tuotteet/yrityksen-riskienhallinta/

4.4.2014 MERIPELASTAJIEN TARINAT KERÄTÄÄN TALTEEN

Naantalin Seudun Meripelastajat ry juhlii ensi vuonna 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Sain innostavan ja kiinnostavan tehtävän kerätä meripelastajien tarinat talteen. Haastattelen yhdistyksen jäseniä ja pääsen perehtymään kippareiden lokikirjamerkintöihin. Tyypillisiä pelastustehtäviä ovat etsinnät sekä pulaan joutuneiden veneilijöiden auttaminen satamaan. Tarinallinen historiikki on merkittävä kunnianosoitus vapaaehtoiselle meripelastustyölle.

 12.2.2014 KAKSI RAISIOLAISTA KIRJAA VUODEN VAIHTEESSA
Tammikuussa 2014 julkaistiin kaksi Fandonian tuottamaa kirjaa. Raision Yrittäjien yli viidenkymmenen vuoden tarinat pääsivät kovien kansien sisään. Raision kaupunki juhlii tänä vuonna neljänkymmenen vuoden mittaista kaupunkiaikaa ja sen kunniaksi julkaistiin juhlakirja. Hienon kirjan upeinta antia ovat naantalilaisen kuvaajan, Jarno Terhon, hienot otokset.

4.6.2013 FANDONIA JAKOI JÄLLEEN KIRJOITTAJASTIPENDEJÄ
Fandonia haluaa kannustaa nuoria kirjoittajia. Taimon koulun jokaiselta luokka-asteelta yksi innokas kirjoittaja ja tarinankertoja sai tänäkin vuonna pienen tunnustuspalkinnon. Palkitut kirjoittajat ovat Alisa Savolainen, Cecilia Lund, Anna Jyrkkä, Reetta Viitasalo, Anna-Emilia Tuimala ja Mona Åhlman. Viime vuoden palkituista Sofia Ahlqvist nappasi muuten vielä viime vuoden syksyllä Napero-Finlandian nuorimpien kirjoittajien sarjan ykköspalkinnon!

2.3.2013 OLEN MUKANA KIRJOITTAMASSA OPPIKIRJAA
Finanssi- ja Vakuutuskustannus Oy julkaisee uuden painoksen Yrityksen Riskienhallinta -kirjasta, jota käytetään oppikirjana mm. ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Olen mukana kirjoittajatyöryhmässä, omana erikoisalueenani yrityksen omaisuus- ja keskeytysriskien hallinta.

14.2.2013 PIILOSET by FINNSUSP OY…

…perustettiin vuonna 1978, kun innokas ja innovatiivinen optikkopariskunta Liisa ja Olavi Nieminen aloittivat piilolinssien hoitotuotteiden kehittämisen ja valmistamisen. 25 vuodessa yritys on kehittynyt autotallifirmasta melkein viisikymmentä alan ammattilaista työllistäväksi yritykseksi.

Yrityksen ja yrittäjäpariskunnan hauska, yllätyksellinen ja menestyksekäs tarina julkaistaan elokuussa. Tarinat kerää talteen Fandonia.

12.1.2013 VÄITÖSKIRJATYÖ KÄYNNISTYY!
”KAKSOISELÄMÄÄ – Sivutoimisten yrittäjien käsitykset yrittäjyydestä oman työuran pidentämisessä ” on tulevan väitöskirjani aihe. Paitsi että on mielenkiintoista sukeltaa syvemmin sivutoimisten yrittäjien maailmaan, on hienoa päästä mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun työurien pidentämisestä. Tarinallisten historiikkien vastapainoksi pääsen kirjoittamaan vaihteeksi myös tieteellistä tekstiä.
6.12.2012 TILIKESKUS-YHTIÖT….
….on Suomen 4000 tilitoimiston joukossa kuudenneksi suurin. Yritys aloitti 60-luvulla Turun Tilikeskus -nimisenä ja viettää viisikymmenvuotisjuhliaan vuonna 2015. Tarinallinen historiikki on jo työn alla. Sen toteuttaa Fandonia.
6.12.2012 RAISION YRITTÄJÄT RY KERÄÄ TARINAT TALTEEN
Yli 50 vuotta vanha yrittäjäyhdistys kirjoituttaa vuosikymmenten tarinat talteen nykyisiä ja tulevia yrittäjäsukupolvia varten. Työhuoneeni kirjahyllyssä on nyt kuution verran hiukan kellastuneita 60-luvun toimintakertomuksia ja muuta mielenkiintoista materiaalia lähes koko oman elämäni mittaiselta ajalta. Kirjoitustyö on vauhdissa. Valmis teos on ostettavissa vuoden 2013 syksyllä.
2.10.2012 FANDONIA KIRJOITTAA RAISION JUHLATEOKSEN
Fandonia kirjoittaa Raision kaupungin 40-vuotisjuhlateoksen.
Tarjouskilpailu voitettiin kirkkaasti laatupisteillä, vaikka mukana oli mm. iso mainostoimisto pääkaupunkiseudulta. Fandonian lisäksi juhlateoksen tuottaminen työllistää toistakin naantalilaisyritystä: valokuvista vastaa Jarno Terhon yritys Terhomedia.
2.6.2012 STIPENDEJÄ NAANTALILAISILLE NUORILLE KIRJOITTAJILLE
Fandonia jakoi tänään kuusi stipendiä innostuneille kirjoittajille ja tarinankertojille. Nämä kuusi Naantalin Taimon koulun oppilasta ovat Sofia Ahlqvist, Mona Klasila, Melina Riikonen, Laura Jyrkkä, Pinja Liukkonen ja Anette Karlsson. Onnea ja menestystä jatkossakin!
Ajatus stipendien jakamisesta tuli, kun talvella löysin kirjahyllystäni vuonna 1968 saamani Raittiuskilpakirjoitusten (!!) kirjapalkinnon. Muistan hyvin, miten palkinto loi uskoa omiin kirjoittamistaitoihin ja uskon, että se on osaltaan ollut vaikuttamassa siihen, että kirjoittamisesta tuli minulle toinen ammatti.
15.2.2012 VG:N TARINALLISEN HISTORIIKIN OSTOPAIKAT
Useampikin henkilö on kysellyt, mistä VG -62:n tarinallisen historiikkikirjan voi ostaa.

Myyntipaikat ovat kuulemma

  • VG:n toimisto, Tuulensuunkatu 8. Päivystys to 16-18 ja muutenkin aika usein.
  • Kaupungintalon palvelupiste
  • Urheilukauppa Forsport
Kirjan hinta on 35 euroa.
*
13.2.2012 VG:N JUHLA SAI HUOMIOTA TIEDOTUSVÄLINEISSÄ
Kaupunkiuutiset kirjoitti VG:n juhlasta.
*
9.2.2012 REISSUN PÄÄLLÄ KOTIMAASSA
Matkailu Kotimaassa on laadukas ja värikäs lehti meille, jotka reissaamme mielellämme myös Suomessa. Kirjoitan neljättä vuotta takakannen kääntöpuolen ”Reissun Päällä” -kolumneja. Ja aika usein muitakin artikkeleja.
*
8.2.2012 VG -62:N HIENOT JUHLAT
VG -62 järjesti upeat 50-vuotisjuhlat, päivällä urheilutalolla taisi olla melkein 400 ihmistä ja iltajuhlassa Naantalin Kylpylässä melkein saman verran.
Turun Sanomat huomioi urheiluseuran tarinallisen historiikin julkaisemisen näyttävästi.
1.2.2012 NAANTALIN VG -62 JULKISTAA HISTORIIKIN

Naantalilaisen urheiluseuran, VG -62:n tarinallinen historiikki julkistetaan ensi lauantaina 4.2.2012 Naantalin Urheilutalolla.

http://www.rannikkoseutu.fi/Urheilu/1194718210411/artikkeli/50-vuotias+vg+painottaa+yhteistyota.html